ROOSENDAAL - FC Twente had zaterdagavond nog de nodige moeite met het onmachtige RBC Roosendaal: 0-1. Pas na een kwartier in de tweede helft doorbrak Christensen de ban voor de Tukkers. "Het was geen mooie wedstrijd," moest FC Twente-trainer Coolen beamen. "Maar wij hebben bereikt waarvoor we waren gekomen. Ik denk dat het een verdiende overwinning is."

FC Twente, dat de tweede overwinning van dit seizoen behaalde, had voor rust een groot veldoverwicht, maar kon dit niet in treffers uitdrukken. Weliswaar zag Sibum zijn strakke vrije trap onberoerd voorlangs gaan en schoot Majstorovic op de paal. Maar meer konden de Tukkers niet bedenken tegen het matige, met veel invallers spelende RBC.

Met name aanvaller Ikedia werd bij de Roosendalers gemist. De spitsen Hakansson, Smolders en Van de Ven kwamen amper in het stuk voor. Daarbij maakte doelman Friebel (voor de geblesseerde Aerts) een onzekere indruk.

Niet imponeren

Aan de andere kant kon ook FC Twente niet imponeren. De vorig seizoen nog zo gevreesde N'Kufo kon zich slechts zelden ontdoen van Hesp, waardoor de angel uit de Twentse aanval werd gehaald. Maar ook de beide vleugelspitsen Christensen en Sjoekov, die zijn 250e wedstrijd in het betaalde voetbal speelde, werden goeddeels aan banden gelegd.

De Tukkers kregen na rust opnieuw de betere kansen, maar faalden steeds in de afwerking. Nadat N'Kufo zich eindelijk een keer had ontworsteld aan Hesp, knalde hij roekeloos over. Pas na een uur stelde Christensen de zege veilig voor FC Twente. Een vrije trap van Sibum kopte hij beheerst langs doelman Friebel (0-1).

Forceren

In het laatste kwartier trachtte RBC met Molenaar in de spits nog een gelijkspel te forceren. Met een droge knal, die voorlangs afgleed, was hij zelfs nog dichtbij de gelijkmaker.

"Dat was zo ongeveer onze enige kans," moest RBC-trainer Van Dijk vaststellen, die het excuus van de talrijke blessures niet wilde aanvoeren. "Maar ik zie verbetering. Daarom ben ik niet geheel ontevreden. Een kinderhand is gauw gevuld."

NEC-NAC

NEC en NAC speelden zaterdagavond een vermakelijk onderling duel. De zes doelpunten werden gelijk over beide middenmoters verdeeld, 3-3.

Bij de rust leidde NEC met 2-1. Oud-NEC'er Zonneveld bracht de bezoekers aan de leiding, Barreto en Boutahar scoorden voor de thuisclub. In de tweede helft zorgden Lurling en Cornelisse (na de 3-2 van Denneboom) voor de Bredase gelijkmakers.