Voetbal

Ajax bevestigt komst van Traoré op huurbasis

Ajax heeft vrijdag de komst van Bertrand Traoré bevestigd. De Amsterdammers huren de 20-jarige aanvaller uit Burkina Faso voor een seizoen van Chelsea.

De Londenaren kwamen vrijdag eveneens met het nieuws naar buiten en lieten tevens weten dat Traoré zijn in 2018 aflopende verbintenis met een jaar heeft verlengd.

"Bertrand is een goede speler, maar we willen dat hij iedere week kan spelen", zei Chelsea-manager Antonio Conte vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie.

Traoré zit al direct bij de wedstrijdselectie voor het thuisduel met Roda JC van zaterdag. Ook is hij dinsdag inzetbaar in deel één van het tweeluik met FK Rostov in de play-offs van de Champions League.

Traoré geldt in Amsterdam als opvolger van Arek Milik. De Pool verruilde Ajax onlangs voor ruim 30 miljoen euro voor Napoli. Traoré kwam vorig seizoen amper aan spelen toe bij Chelsea. Hij speelde eerder in Nederland bij Vitesse.

Overmars

Directeur spelersbeleid Marc Overmars is in zijn nopjes met de komst van Traoré. "Met Bertrand ben ik al ruim een jaar bezig. We zochten nu een spits die direct inzetbaar is en van wie wij denken dat hij ook direct een versterking is voor Ajax. Met het huren van Traoré is dat gelukt." 

Volgens Overmars is het huren van Traoré de beste oplossing voor Ajax. "Een spits kopen en een langdurig contract aanbieden zou de doorstroom en de ontwikkeling van andere spitsen in de weg staan. Kasper Dolberg en Mateo Cassierra zijn beiden nog geen twintig jaar, wij hebben voor de lange termijn hoge verwachtingen van hen. Maar je kunt nog niet verwachten dat ze er nu al een heel seizoen staan."

Overmars is van mening dat Traoré veel kwaliteiten heeft. "Hij is snel, doelgericht en het is een voordeel dat hij de Nederlandse competitie kent. De aanwezigheid van Peter Bosz was voor hem ook belangrijk, zij hebben bij Vitesse goed samengewerkt. Het is ons de afgelopen dagen ook gelukt om alle papieren op tijd in orde te hebben, waardoor hij aanstaande dinsdag al speelgerechtigd is, als wij de belangrijke thuiswedstrijd spelen tegen Rostov. En hij heeft in de voorbereiding veel minuten gemaakt bij Chelsea, dus hij is wedstrijdfit. Ook daar zijn we uiteraard blij mee."

Lees meer over:
Tip de redactie