Voetbal

Van Bronckhorst hoopt op inzetbaarheid Elia tegen FC Twente

Feyenoord kan tegen FC Twente waarschijnlijk gewoon beschikken over Eljero Elia. De aanvaller kampte met een schouderblessure, maar lijkt op tijd fit te zijn. Verdediger Miquel Nelom is nog altijd niet inzetbaar.

Net als tegen FC Groningen is Lucas Woudenberg opnieuw de vervanger van Nelom. "Lucas heeft heel goed gespeeld tegen FC Groningen en dat is wat je wilt als er iemand geblesseerd is. Elkaar beconcurreren betekent dat je elkaar sterker maakt", aldus van Bronckhorst tijdens een persconferentie op vrijdag.

Over de inzetbaarheid van Elia wordt zaterdag een besluit genomen. "Hij heeft vrijdag meegetraind en we hopen dat hij dat morgen weer kan doen en fit is voor het duel met Twente. Of hij inzetbaar is, blijft de vraag. Maar het zag er wel goed uit."

Van Bronckhorst ziet sowieso weinig redenen om zijn basiself te veranderen na de 5-0 zege in de Euroborg, zo liet hij weten. Voor aanwinst Steven Berghuis betekent dat dat hij opnieuw genoegen moet nemen met een plaats op de reservebank.

Het duel tussen Feyenoord en FC Twente wordt zondag om 14.30 uur gespeeld in de Kuip. Na de eerste speelronde zijn de Rotterdammers koploper in de Eredivisie.

Lees meer over:
Tip de redactie