AMSTERDAM - Arjen Robben heeft eindelijk zijn officiële debuut gemaakt voor Chelsea. De langgeblesseerde linksbuiten viel thuis tegen Blackburn Rovers in en liet direct zien een versterking voor het sterrenensemble van Stamford Bridge te zijn. Chelsea won de wedstrijd met 4-0. Eidur Gudjohnsen was met drie doelpunten de gevierde man.

De IJslander schoot in de 37ste en de 38ste minuut twee keer met rechts raak en knakte daarmee het verzet van Blackburn. De bezoekers hadden sinds 1966 niet meer op het hoogste niveau bij Chelsea verloren, maar speelden na de 2-0 ruststand een kansloze wedstrijd. In de tweede helft mocht Gudjohnsen vanaf elf meter zijn hattrick vervolmaken en Damien Duff zorgde voor 4-0.

Robben

Daarvoor, in de 64ste minuut, mocht Robben dan eindelijk zijn opwachting maken in het keurkorps van José Mourinho. Met flitsende damarrages en energiek spel gaf hij direct zijn visitekaartje af. Robbens mooiste actie was een één-twee met Tiago, waarna hij de bal panklaar legde voor mede-invaller Mateja Kezman. De Servische spits schoot de bal echter tegen de lat, zodat hij nog altijd wacht op zijn eerste goal voor de Blues.

Liverpool

Liverpool heeft zich zaterdagavond in de subtop van de FA Premiership gehandhaafd. De ploeg van coach Rafael Benitez won op Anfield Road met 2-0 van Charlton Athletic. John Arne Riise zorgde in de 52ste minuut voor de 1-0 en de van FC Barcelona gekochte Luis García schoot in de 74ste minuut van grote afstand de 2-0 tegen de touwen.