LeBron James verlengt contract voor drie seizoenen bij Cleveland Cavaliers

LeBron James heeft donderdag een akkoord bereikt met Cleveland Cavaliers over een verlenging van zijn contract voor drie seizoenen.

James zal in de komende drie jaar in totaal 100 miljoen dollar, zo’n 90 miljoen euro, gaan verdienen bij de NBA-kampioen.

De 31-jarige sterspeler wordt daardoor komend seizoen met een salaris van 31 miljoen dollar voor het eerst in zijn loopbaan de best betaalde speler van de NBA.

In zijn tweede seizoen wordt James met een salaris van 33 miljoen dollar de best betaalde speler ooit. De small forward verdient dan net iets meer dan Michael Jordan in het seizoen 1997-1998 bij de Chicago Bulls.

Video: James maakt contractverlenging bekend

Free agent

James is de laatste belangrijke free agent in de NBA die een beslissing neemt over zijn toekomst. De laatste twee seizoenen tekende de viervoudig MVP steeds een contract voor één jaar bij de Cavaliers.

"Ik teken opnieuw bij de Cleveland Cavaliers, het team van mijn stad", zei James in een videoboodschap. "Ik kijk er heel erg naar uit om onze titel te verdedigen."

James begon zijn loopbaan in 2003 in Cleveland. Van 2010 tot 2014 speelde hij bij Miami Heat, waarmee hij twee keer NBA-kampioen werd. Daarna keerde hij terug naar Cleveland, waarmee hij afgelopen seizoen kampioen werd.

Tip de redactie