SAO PAULO - Michael Schumacher is zaterdagmiddag op het circuit van Interlagos in Brazilië zwaar gecrasht. De zevenvoudig wereldkampioen raakte in de vrije training voor de Grand Prix van Brazilië in de zesde bocht van de baan en raakte een bandenstapel.


Michael Schumacher ziet toe hoe zijn bolide wordt weggetakeld na een zware crash tijdens de vrije training

Zijn bolide vloog onmiddellijk in brand, maar kon door een marshall worden geblust, waarna de Duitser ongedeerd kon uitstappen. Nadat ook de Hongaar Zsolt Baumgartner van de baan was geraakt, werd de trainingssessie twee minuten voor het einde gestaakt.

De training begon al op bijzondere wijze. De training kon namelijk pas een half uur later beginnen door twee loslopende honden . Cameramensen spotten de dieren die rondscharrelden in de bosjes langs het circuit, vijf minuten nadat de pitstraat was opengegaan. De organisatie gaf onmiddellijk het sein de eerste sessie te beëindigen om de beesten te kunnen vangen.

Rubens Barrichello (Ferrari) was op Interlagos in Sao Paolo in de tweede sessie de snelste. In de eerste training voerde Jenson Button (BAR) het veld aan.