Voetbal

Real Madrid wint Europese Super Cup na verlenging tegen Sevilla

Real Madrid heeft dinsdagavond de Europese Super Cup gewonnen ten koste van Sevilla. Het werd in Trondheim na verlenging 3-2 voor de winnaar van de Champions League.

Real dankte de overwinning aan twee late doelpunten. Zowel in de reguliere speeltijd (2-2) als in de verlenging scoorde de 'Koninklijke' kort voor het laatste fluitsignaal.

Franco Vazquez en Yevhen Konoplyanka (strafschop) troffen in de 41e en 72e minuut doel voor Sevilla, nadat Marco Asensio Real Madrid op voorsprong had gezet. De zoon van een Nederlandse moeder en Spaanse vader schoot na 21 minuten prachtig in de kruising.

Terwijl Sevilla zich al leek te mogen opmaken voor de huldiging, maakte Sergio Ramos in de 93e minuut met het hoofd toch nog de 2-2.

Video: Asensio scoort op prachtige wijze

Rood

Direct daarna kreeg Sevilla-speler Thimothee Kolodziejczak zijn tweede gele kaart, waarna Sevilla in de verlenging met tien man ver werd teruggedrongen.

Real miste al een paar prima kansen, voordat Dani Carvajal vlak voor tijd een strafschoppenreeks voorkwam. De verdediger zette Real op 3-2 met een fraai schot met buitenkant voet, nadat hij zelf de bal had veroverd.

Enkele belangrijke spelers ontbraken nog bij beide teams. Zo trad Champions League-winnaar Real aan zonder de geblesseerde topschutter Cristiano Ronaldo en zonder de andere EK-gangers Gareth Bale, Pepe en Toni Kroos.

Het is voor Real de derde Europese Super Cup in de toch al goed gevulde prijzenkast van de club. Voor enkelvoudig winnaar Sevilla was dit het derde verloren duel om de Europese Super Cup op rij.

Video: Samenvatting Real Madrid-Sevilla

Tip de redactie