Formule 1

Ferrari heeft concrete plannen voor reorganisatie na vertrek directeur

Ferrari heeft concrete plannen om het team te reorganiseren na het vertrek van technisch directeur James Allison. 

Allison moest eind juli vertrekken bij de Italiaanse renstal naar aanleiding van de teleurstellende resultaten dit seizoen.

Teambaas Maurizio Arrivabene ziet het vertrek van Allison tevens als gevolg van de gemaakte plannen en maant de buitenwacht tegen Autosport.com tot rust. "We zijn het team aan het reorganiseren en dat doen we zonder in paniek te raken."

"We kijken uit naar de rest van het seizoen en we weten heel goed op welke punten we moeten verbeteren. Ik kan geen details geven, maar we weten wat voor werk er moet worden verricht", aldus Arrivabene. 

Ferrari kent voorlopig een matig seizoen. De ploeg hoopte het Mercedes dit seizoen lastig te maken in de titelstrijd, maar coureurs Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel wisten nog geen enkele Grand Prix te winnen dit jaar.

Ferrari staat momenteel derde in het klassement voor teams, achter het Red Bull Racing van Max Verstappen.

Concurrentie

Hoewel Ferrari het Mercedes dit seizoen niet moeilijk heeft kunnen maken, denkt teambaas Toto Wolff van de Duitse renstal dat Ferrari in 2017 gewoon weer het oude niveau kan halen.

"Ze gaan duidelijk door een moeilijke tijd, maar je kan ze nog niet afschrijven voor 2017. Ze zijn nu al bezig met de auto voor volgend jaar. Sowieso moet je een team met zoveel kennis en passie nooit onderschatten."

Lees meer over:
Tip de redactie