Frank de Boer voelt zich vereerd om de nieuwe trainer van Internazionale te zijn. Dat zei de nieuwe trainer van de Italiaanse club dinsdag bij een persconferentie.

De Boer werd dinsdag gepresenteerd bij de Italiaanse club als opvolger van de maandag ontslagen Roberto Mancini. De oud-trainer van Ajax leidt dinsdag ook zijn eerste training in Milaan. Woensdag zit hij voor het eerst op de bank bij een oefenduel met Borussia Mönchengladbach in Ancona.

"Het is een eer om trainer van Inter te zijn, een club met een grote traditie", sprak De Boer.

"Het is niet de ideale situatie om zo laat in de voorbereiding nog in te stappen. Maar er staat hier een ervaren en getalenteerde spelersgroep."

"In Italië wordt modern voetbal gespeeld", vindt De Boer. "Er worden steeds meer jonge spelers opgeleid, maar er zijn ook nog altijd veel ervaren spelers actief."

Transfermarkt

De Boer wil nog niet zeggen of hij zich met Inter op de transfermarkt gaat roeren. "Op dit moment wil ik dat iedereen blijft. Ik wil alle spelers de komende twee weken aan het werk zien. Daarna gaan we misschien kijken of er spelers weg mogen of bij moeten komen."

Juventus werd de afgelopen vijf jaar kampioen in de Serie A. "Niemand is onverslaanbaar", aldus De Boer. "Ze hebben een geweldig team. Het zal moeilijk worden, maar ons doel is om zo dicht mogelijk bij ze in de buurt te komen."

De Serie A begint voor Inter op 21 augustus met een uitwedstrijd tegen Chievo Verona.