Leontien van Moorsel kan naar eigen zeggen weinig met de dopingbeschuldiging van oud-olympisch kampioen Monique Knol.

"Als je iets achterhoudt, moet je iets opbiechten. Maar wat moet je opbiechten als je niets op te biechten hebt?", zei Van Moorsel maandag tegen Omroep Brabant.

Knol betichtte Van Moorsel er eerder op de dag in een interview met NPO Radio 1 van dat de Boekelse renster tijdens haar loopbaan verboden middelen had gebruikt.

"Dat denk ik wel en ik denk dat er nog wel anderen waren die hetzelfde deden. Als iemand wint en ze hoeft niet naar de dopingcontrole, maar de nummers twee en drie wel... Dat is absurd, dat kan gewoon niet", aldus Knol, die in 1988 in Seoul goud pakte in de wegwedstrijd.

Zielig

Van Moorsel luisterde het fragment in Spanje terug. "Dan hoor ik een heel gefrustreerde Monique Knol en dan denk ik: na zoveel jaren... Iedereen die mijn carrière heeft gevolgd, weet dat ik altijd heel stabiel heb gepresteerd. Van de junioren tot het moment dat ik stopte met mijn wielercarrière."

"Ook al had ik een mindere dag, dan reed ik nóg een behoorlijke uitslag. Daar zit misschien ook de frustratie. Het is voor Monique natuurlijk ook heel moeilijk. Zij was de olympisch kampioene. En dan komt daar zo'n snotneus uit Brabant die haar van de troon stoot. Maar dat dit na dertig jaar nog zoveel frustratie oplevert, ik vind het zielig."

Van Moorsel was in 2000 in Sydney zowel de sterkste op de weg als in de tijdrit en ging vier jaar later in Athene ook met de gouden medaille aan de haal in de race tegen de klok.