Andre Agassi heeft vrijdagavond de laatste vier van het tennistoernooi om de Masters Series in Madrid bereikt. De Amerikaan was met 6-7 6-3 6-2 te sterk voor de Spanjaard Tommy Robredo.

Agassi liet donderdag na het behalen van de kwartfinales weten ook volgend jaar een volledig seizoen te willen gaan draaien. De 'veteraan' kreeg de afgelopen maanden geregeld vragen over het einde van zijn loopbaan.

Hij speelt in Madrid in de halve eindstrijd tegen de Rus Safin, die later op de avond de Peruaan Horna in twee sets (6-4 6-4) versloeg.

De andere halve finale gaat tussen Ivan Ljubicic en David Nalbandian. De Kroaat sloeg zich in een marathonpartij van twee uur en 41 minuten in drie tiebreaks (7-6 6-7 7-6) langs de Zweed Joachim Johansson. De Argentijn Nalbandian was met 7-6 6-3 te sterk voor de Amerikaan Taylor Dent.

Ljubicic schakelde donderdag al de eerste geplaatste Brit Tim Henman uit. Tegen Johansson produceerde hij 27 aces. Ook de Zweed serveerde sterk, want in de gehele partij wisten de spelers elkaar niet te breken. Alleen in de tiebreaks was Ljubicic net iets beter.

Hij won de partij uiteindelijk na een dubbele fout van Johansson. Nalbandian kende een moeilijke start tegen Dent. De Amerikaan nam in de eerste set een 5-3 voorsprong, maar kon het op zijn eigen opslag niet afmaken. Hij leverde de servicegame in en Nalbandian sleepte er een tiebreak uit. Daarin liep Dent uit naar 4-1, maar hij kon de marge opnieuw niet vasthouden. De Argentijn besliste de wedstrijd in het tweede bedrijf overtuigend met 6-3.

Bij het vrouwentoernooi in Zürich haalde Maria Sjarapova ten koste van Venus Williams de laatste vier. De winnares van Wimbledon versloeg haar opponente met 6-3 6-4. Sjarapova stuit nu op haar landgenote Jelena Dementieva die de Japanse Ai Sugiyama met 6-1 5-7 7-5 uitschakelde.