Manchester United-manager José Mourinho heeft zondag de overwinning op Leicester City in de strijd om de Community Shield opgedragen aan zijn voorganger Louis van Gaal. 

"Ten eerste wil ik de overwinning opdragen aan Van Gaal, want zonder hem hadden we hier niet gestaan", begon Mourinho zijn verhaal na afloop van de 2-1 zege op Wembley.

"Hij won de FA Cup, waardoor wij hier vandaag mochten spelen, dus ik draag de prijs op aan hem en aan mijn zeven spelers die vandaag niet in actie kwamen. Het was erg moeilijk om spelers als Memphis Depay, Phil Jones en Ashley Young niet aan het werk te zien."

Van Gaal werd in mei ontslagen door United, kort nadat de Nederlandse oefenmeester met de 'Red Devils' de FA Cup had veroverd ten koste van Crystal Palace. United mocht daarom zondag als bekerwinnaar aantreden tegen landskampioen Leicester.

Ibrahimovic

United won dankzij een late goal van aanwinst Zlatan Ibrahimovic. Mourinho hield een goed gevoel over aan het eerste officiële duel van het seizoen.

"Het is een belangrijke overwinning, maar we hebben, natuurlijk, nog veel werk te verzetten. Een paar jongens trainen pas een week mee, Anthony Martial, Ibrahimovic, Marouane Fellaini, zij hebben geen volledige voorbereiding gehad. Maar het is altijd belangrijk om met een prijs te beginnen."

Mourinho wil dat United in de nabije toekomst meer naar voren gaat spelen. "Zlatan zal gevaarlijker worden als we dominanter en dichter bij het vijandelijke doel spelen. Hij is geen speler die vijftig meter van de zestien af speelt en dan gevaarlijk is. Hij heeft aanvoer nodig en het tweede doelpunt is daar een goed voorbeeld van."

Mourinho had lovende woorden over voor zijn centrale verdedigingsduo. "Eric Bailly was de perfecte tegenstander voor Jamie Vardy en Ahmed Musa, aangezien hij net zo snel is als zij zijn. Daley Blind leverde bij de afwezigheid van Chris Smalling de stabiliteit die nodig was."