Eljero Elia was zondag in de wolken na zijn hoofdrol tijdens de seizoensopener van Feyenoord bij FC Groningen. De vleugelspeler was drie keer trefzeker tijdens de 5-0 zege.

 

Een hattrick in een officiële wedstrijd had hij naar eigen zeggen niet eerder gemaakt. 

''In de Bundesliga heb ik ooit eens twee keer gescoord, maar drie keer raak schieten in één wedstrijd, dat heb ik nog nooit meegemaakt", aldus Elia op de site van Feyenoord.

Zijn tweede doelpunt, na een combinatie met Nicolai Jörgensen, vond hij de mooiste. "Die krulde ik mooi in de hoek."
Vlak voor rust miste hij nog zijn gemakkelijkste kans. Voor leeg doel mikte Elia van dichtbij naast. "Het zou nog mooier zijn geweest als ik ook nog een vierde goal had gemaakt, maar desondanks is het een prachtige middag voor mij."

Vinger

Elia trok ook nog ongewild de aandacht naar zich toe met een opvallend incident. Hij bleek met zijn hand haken achter het shirt van een tegenstander, waardoor zijn vinger uit de kom schoot. 

Langs het veld werd de vinger weer goed gezet waarna de buitenspeler door kon. "Ik dacht dat het enorm pijn zou doen wanneer mijn vinger weer rechtgezet werd, maar het viel reuze mee. Ik wilde direct weer het veld in."

Van Bronckhorst

Zijn trainer Giovanni van Bronckhorst, die Elia even later voor de zekerheid toch naar de kant haalde, was vanzelfsprekend zeer tevreden met de prestatie van zijn ploeg. ''Ik heb hele positieve dingen gezien'', reageerde hij op de voortvarende start van de Rotterdammers. 

De coach waarschuwt wel voor een vroege juichstemming. ''Het is pas de eerste wedstrijd. Er volgen er nog 33. Ik ben blij met de start. We zullen dit moeten vasthouden. We moeten met beide benen op de grond blijven en hard blijven werken om iets moois te behalen'', aldus de trainer tegen FOX Sports.

Bekijk alle uitslagen en de stand in de Eredivisie