Ricky van Wolfswinkel keek zaterdagavond met een goed gevoel terug op zijn officiële rentree bij Vitesse. De spits tekende voor de openingstreffer in de met 4-1 gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II.

"We begonnen niet zo goed en hadden het daardoor vrij lastig. Mijn goal hielp uiteraard om ons op gang te krijgen. Dat was een lekker binnenkomertje", zei Van Wolfswinkel in Tilburg tegen FOX Sports.

Vitesse bouwde de voorsprong nog voor rust uit naar 4-0. Valeri Qazaishvili verdubbelde na een halfuur de score, waarna Nathan binnen een tijdsbestek van drie minuten twee keer toesloeg.

Van Wolfswinkel, die afgelopen zomer overkwam van Norwich City, speelde in 2009 voor het laatst bij Vitesse. De tweevoudig international merkt dat hij de afgelopen jaren in het buitenland is gegroeid als speler.

"Alle ervaringen die ik heb opgedaan, positief en negatief, neem ik mee. Ik voel me meer ervaren. Ik ben fit en hoop dit seizoen nog vaker belangrijk te kunnen zijn voor Vitesse. Vandaag was een goed begin."

Fraser

Het Eredivisieduel tussen Willem II en Vitesse stond, naast de rentree van Van Wolfswinkel, ook in het teken van het officiële debuut van trainer Henk Fraser. De coach hield een tevreden gevoel over aan de seizoensouverture van Vitesse.

"In het begin oogde de ploeg wat zenuwachtig, maar de tweede fase van de eerste helft was flitsend", aldus de coach, die deze zomer overkwam van ADO Den Haag. "Ricky hielp ons in de wedstrijd. Daarna maakten wij op kwaliteit het verschil."

Na rust stokte de doelpuntenproductie van Vitesse en kon Willem II voor de eretreffer zorgen. Fraser had meer verwacht van de tweede helft. "Teleurstellend is overdreven, maar het is jammer dat we er geen doelpuntje meer bij hebben kunnen prikken."