Phillip Cocu was na de 2-1 zege van PSV bij FC Utrecht tevreden over het resultaat, maar de trainer plaatste kanttekeningen bij de eerste helft van zijn ploeg.

"Het is mooi om te beginnen met drie punten. Verder heb ik ook gezien dat we als team nog moeten groeien. In de eerste helft zaten we totaal niet in de wedstrijd", aldus Cocu na afloop in Utrecht tegen FOX Sports.

PSV slaagde er niet in om de Domstedelingen haar wil op te leggen en mocht blij zijn dat het bij rust slechts met 1-0 achter stond. Sebastien Haller tekende na ruim een kwartier voor de openingstreffer in de Galgenwaard.

Cocu zag zichzelf genoodzaakt bij rust in te grijpen. "We leden in de eerste helft ontzettend veel balverlies en kwamen er niet door over de flanken. Alles ging door het centrum. Het pakte in de tweede helft goed uit dat we met vijf verdedigers zijn gaan spelen."

Bergwijn

Die wijziging in het systeem ging ten koste van Steven Bergwijn, die werd vervangen door Daniel Schwaab. De 18-jarige vleugelspeler maakt zijn basisdebuut in de Eredivisie.

"Die wissel was puur tactisch en lag niet aan hem", verklaart Cocu. "Het was wel lastig voor Steven om zichzelf te laten zien in een ploeg die niet in de wedstrijd zat. Maar ik kan een jongen van achttien echt niet verwijten dat we niet goed speelden. Die verantwoordelijkheid moeten andere jongens op zich nemen."

Doelpunten van Davy Pröpper en invaller Gaston Pereiro bezorgden PSV uiteindelijk de zege in Utrecht, waardoor de regerend landskampioen voorlopig derde staat in de Eredivisie.