AMSTERDAM - Arjen Robben maakt zaterdag in de FA Premiership tegen Blackburn Rovers zijn debuut voor Chelsea in een officiële wedstrijd. "Hij speelt morgen. Hij is belangrijk want hij is een topspeler", aldus coach José Mourinho op de clubsite. "Ik weet nog niet of ik hem in de basis zet. Hij is er klaar voor, maar nog niet voor negentig minuten."

Robbens ploeggenoot Eidur Gudjohnsen toonde zich in een interview met Sky Sports verheugd. "We hebben op de training allemaal gezien wat Robben kan. Hij is snel en heeft een goede linkervoet. Het is een allround-voetballer. Goed dat hij terug is", aldus de IJslandse spits.

De twintigjarige Robben wacht door een voetblessure nog steeds op zijn debuut voor de Blues. Hij kwam na Euro 2004 over van PSV, maar liep eind juli in een vriendschappelijk duel met AS Roma een scheurtje op in zijn middenvoetsbeentje na een trap van Olivier Dacourt. Hierdoor moest hij een maand absolute rust houden.

Begin september maakte de tienvoudig international al zijn rentree op het trainingsveld, maar twee weken later kreeg hij een terugslag. Eind september werd hij weer teruggeworpen in zijn herstel toen hij tijdens de training een tik op de voet kreeg. De international hervatte eerder deze week de groepstraining.