De Graafschap is het nieuwe Jupiler-League-seizoen vrijdag met een overwinning begonnen. In Doetinchem werd FC Eindhoven verslagen met 4-1. VVV-Venlo pakte drie punten tegen degradant SC Cambuur (2-1).

De overwinning voor degradant De Graafschap kreeg al snel gestalte. Na negen minuten stond het door treffers van Bryan Smeets en Sven Nieuwpoort al 2-0. De Eindhovenaren kwamen twee minuten later via Lieder op 2-1.

Dean Koolhof en Piotr Parzyszek zorgden er in de tweede helft voor dat de 7463 supporters op de De Vijverberg nog tweemaal mochten juichen en dat de eindstand op 4-1 kwam.

Bij VVV-Venlo tegen Cambuur zette Sander van de Streek de club uit Leeuwarden snel op voorsprong. Vito van Crooy maakt nog voor rust gelijk. Ralf Seuntjens bezorgde de thuisclub uit Venlo de 2-1 winst.

Video: Samenvatting De Graafschap-FC Eindhoven

Samenvatting De Graafschap-FC Eindhoven
Samenvatting De Graafschap-FC Eindhoven

NAC Breda-Jong FC Utrecht

Jong FC Utrecht debuteerde met een forse nederlaag in de Jupiler League. NAC Breda was voor eigen publiek met 4-1 veel te sterk. Jeff Stans, Cyriel Dessers, Bodi Brusselers en Gianluca Nijholt scoorden voor de thuisploeg.

Fortuna Sittard klopte Achilles'29 met 2-1. Abdelaziz Khalouta maakte de beslissende treffer even nadat zijn ploeggenoot Jordy Briels met een rode kaart van het veld was gestuurd.

De duels tussen Helmond Sport en MVV Maastricht (2-2), FC Dordrecht - FC Oss (1-1) en Volendam - Almere City (1-1) leverden geen winnaar op.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Jupiler League