Manchester United-manager José Mourinho verwacht snel een nieuwe middenvelder te kunnen verwelkomen. De Portugees wilde vrijdag niet bevestigen dat het om Paul Pogba gaat.

"Nee, ik houd er niet van om over spelers van andere clubs te praten. Dat doen andere managers graag. Wat voor mij belangrijk is, is wat er bij United gaande is. Niet waar de buren druk mee zijn", zei Mourinho op de persconferentie voorafgaand aan het duel van zondag met landskampioen Leicester City om de Community Shield.

Pogba wordt al lange tijd in verband gebracht met een recordtransfer naar Old Trafford. United heeft naar verluidt liefst 120 miljoen euro over voor de 23-jarige spelmaker van Juventus.

Pogba moet na Henrikh Mkhitaryan, Eric Bailly en Zlatan Ibrahimovic de vierde aanwinst van Mourinho bij United worden. De oefenmeester is blij dat hij zijn selectie al bijna compleet heeft.

"Maar ik weet niet welke club de beste zaken heeft gedaan", aldus Mourinho. "Ik wil het alleen over United hebben. Wederom hoorde ik twee van mijn collega's over ons praten, dat bevalt me niet. Dat vind ik niet chique. Als ik zoiets doe, valt iedereen er over. Bij een ander is het voor niemand een probleem." 

"Wij hebben besloten om voor vier aanwinsten te gaan, vier spelers die het niveau hebben voor een club als Manchester United. We willen klaar zijn voor 14 augustus."

Op 14 augustus om 14.30 uur speelt United zijn eerste duel in de Premier League van dit seizoen tegen Bournemouth.

Dynamiek

Mourinho wil niet voortborduren op de werkwijze van zijn voorganger Louis van Gaal en is van plan om de dynamiek in zijn ploeg te veranderen. "Het klopt dat mijn teams anders zijn dan die van Van Gaal. Maar voor de duidelijkheid: ik zeg niet dat mijn elftallen beter zijn, of dat mijn ideeën en principes beter zijn." 

"Het is lastig om de dynamiek te veranderen. Het zou voor mij makkelijker zijn om met twintig nieuwe spelers te starten en vanaf nul te beginnen."