PSV begint zaterdagavond met een fitte selectie aan het nieuwe seizoen in de Eredivisie. De landskampioen gaat op bezoek bij FC Utrecht. Bij Feyenoord zal aanwinst Steven Berghuis nog niet aan de aftrap staan.

PSV-trainer Phillip Cocu heeft iedereen weer tot zijn beschikking. "Ook Jetro Willems en Hector Moreno, die last hadden van kleine blessures, zijn weer aangesloten. Zij hebben voluit kunnen meedoen."

"Iedereen is fit en de groep is groot. Toen we elf tegen elf speelden moesten er zelfs nog twee spelers worden bezig gehouden. Voor ons als staf is het alleen maar lekker dat iedereen aan boord is."

Na twee kampioenschappen op rij is de titel opnieuw het doel voor Cocu. "Dit seizoen wordt misschien nog wel moeilijker dan vorig jaar. Niemand gaat het ons cadeau doen."

"Ploegen zullen nog gemotiveerder zijn, willen nog liever van ons winnen. Het wordt een interessant jaar, wij zijn tot favoriet gebombardeerd en moeten er alles aan doen dat waar te maken."

Lastig

De 45-jarige trainer verwacht dat PSV het lastig gaat krijgen tegen FC Utrecht, al presteerden de Eindhovenaren er vaak wel goed.

"We hebben er de laatste jaren altijd goede resultaten neergezet, maar dat zegt nu niets. Utrecht-uit is altijd een lastige wedstrijd. Het is een goede ploeg, tactisch sterk, wij moeten een heel goede dag hebben om van hen te winnen."

Het duel tussen FC Utrecht en PSV begint zaterdag om 19.45 uur.

Berghuis

Bij Feyenoord, dat zondag op bezoek gaat bij FC Groningen, zal aanwinst Steven Berghuis nog niet aan de aftrap verschijnen. De vleugelaanvaller kwam onlangs op huurbasis over van Watford.

"Hij heeft vrijwel de hele voorbereiding bij Watford meegedaan, maar heeft ook tijd nodig om te wennen aan onze spelers en manier van spelen", verklaarde trainer Giovanni van Bronckhorst.

Verdediger Miquel Nelom is wegens een lichte blessure nog een twijfelgeval bij de Rotterdammers. Als hij niet speelt, is Lucas Woudenberg zijn vervanger als linksback.

De wedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord begint zondagmiddag om 12.30 uur.