Sep Vanmarcke rijdt vanaf 2017 in dienst van Cannondale-Drapac. De 28-jarige Belg komt over van Lotto-Jumbo, waar hij in het bezit is van een aflopend contract.

Vanmarcke, die sinds 2013 voor de Nederlandse formatie reed, tekent een contract voor twee jaar bij zijn nieuwe ploeg. Hij zal namens Cannondale voornamelijk voorjaarsklassiekers gaan rijden. 

Voor de Belg betekent het een terugkeer bij het team waarvoor hij in 2011 zijn debuut maakte in de World Tour. Destijds heette de ploeg nog Garmin-Cervelo.

"Bij Cannondale krijg ik de kans om deel te zijn van een sterk team voor de klassiekers de komende twee jaar. Dit team heeft veel potentieel met renners die al veel ervaring hebben in dergelijke rondes, zoals Sebastian Langeveld en Dylan van Baarle", aldus Vanmarcke.

Ook zijn broer Ken maakt de overstap naar Cannondale. Hij wordt ploegleider van het Amerikaanse team. Lotto-Jumbo haalde met Lars Boom (Astana) al een vervanger voor Vanmarcke.

Namens Lotto-Jumbo werd Vanmarcke dit jaar tweede in Gent-Wevelgem, derde in de Ronde van Vlaanderen en vierde in Parijs-Roubaix. In 2013 werd hij tweede in Parijs-Roubaix en een jaar later werd hij al eens derde in de Ronde van Vlaanderen.