Iliass Bel Hassani had donderdagavond geen goed woord over voor Heracles Almelo na het doelpuntloze gelijkspel tegen FC Arouca in Portugal.

De Almeloërs hadden aan die remise niet genoeg om door te gaan naar de play-offs van de Europa League, waardoor het Europese avontuur voor de ploeg van John Stegeman al na twee wedstrijden voorbij is. 

"Als ik kijk naar mezelf en naar het team, dan hebben we ver onder ons niveau gespeeld. Het leek alsof we niet durfden te voetballen en vanaf minuut één met spanning speelden", aldus Bel Hassani na afloop tegen FOX Sports

Heracles was vorige week in de heenwedstrijd nog veel sterker dan FC Arouca, maar het speelde slechts met 1-1 gelijk door een late tegentreffer. Bel Hassani had vanwege het heenduel meer verwacht van de return. 

"Dit is zeker een domper. Vorige week waren we veel beter, maar dit keer hebben we de hele wedstrijd te weinig laten zien. We verloren heel veel duels en waren slordig aan de bal. We hebben de tegenstander sterk gemaakt door precies te doen wat zij wilden." 

FC Arouca-Heracles in beeld

Kapot schamen

Bel Hassani vond de wanvertoning van Heracles vooral vervelend voor de meegereisde supporters, die nog met goede moed naar Portugal vertrokken. 

"We moeten ons eigenlijk kapot schamen richting de supporters, daar ben ik heel eerlijk over. Ze verdienen denk ik niet zoveel geld en dat hebben ze ook nog aan ons gespendeerd. Als je ziet wat we hen dan teruggeven, dan moeten we ons kapot schamen."

Ook trainer Stegeman was na de uitschakeling van Heracles zwaar ontevreden. ''Een slappe wanvertoning'', zo oordeelde de coach na afloop tegen FOX Sports

Stegeman vond dat Heracles de uitschakeling helemaal aan zichzelf te wijten had. ''Ik zag helemaal niets terug van wat we moesten doen. We ondergingen het. Toch plankenkoorts? Ik weet het niet. Het was zo apathisch. We deden helemaal niks goed.''