AZ-trainer John van den Brom was donderdag na afloop van het duel in de derde voorronde van de Europa League met PAS Giannina (1-2) vooral blij met het resultaat.

Over het spel van zijn ploeg in de beginfase van de wedstrijd was de 49-jarige trainer minder te spreken.

"We begonnen heel slecht aan de wedstrijd en dat ging 25 minuten door. Daardoor kregen we ook snel een goal tegen. Het is dan zaak om het recht te zetten en dat deden we gelukkig ook", aldus Van den Brom tegenover FOX Sports.

AZ kwam in Griekenland al na negen minuten op achterstand, maar boog die achterstand nog in de eerste helft om tot een voorsprong via doelpunten van Derrick Luckassen en Dabney dos Santos.

"We hebben twee fantastische goals gemaakt. Het laatste uur van de wedstrijd speelden we goed."

Polonaise

Van den Brom zat tijdens het eerste half uur onrustig op de bank, ondanks dat AZ de heenwedstrijd met 1-0 gewonnen had.

"We wilden agressief beginnen en de ruimtes klein houden, maar daar zag ik helemaal niets van. We liepen achter de tegenstander en de bal aan, wat leidde tot die tegengoal. Ik vond het verrassend dat Giannina niet door kon zetten. Wij konden ons daardoor herstellen."

AZ moet nu nog één ronde overleven om de poulefase te bereiken van de Europa League. "Het is goed voor het Nederlandse voetbal dat we twee keer op rij gewonnen hebben. We zijn blij, maar het is nog niet zo dat we in polonaise de bus in lopen."