Heracles Almelo is er donderdagavond niet in geslaagd om de play-offs van de Europa League te bereiken. De ploeg van John Stegeman bleef in de return tegen FC Arouca in Portugal steken op een doelpuntloze remise.

Dat resultaat was niet genoeg voor Heracles om het Europese avontuur te verlengen. Vorige week speelde de Eredivisionist het heenduel in Almelo nog met 1-1 gelijk.

Waar Heracles vorige week veel sterker was dan FC Arouca, konden de Almeloërs ditmaal niet het verschil maken. De ploeg van Stegeman speelde te onzorgvuldig om het de Portugezen echt lastig te maken. 

In tegenstelling tot Heracles wist AZ wel de play-offs van de Europa League te bereiken. De Alkmaarders rekenden over twee wedstrijden af met het Griekse PAS Giannina. 

FC Arouca-Heracles in beeld

Lange bal

Heracles probeerde vooral gevaarlijk te worden met lange trappen naar voren richting Paul Gladon. De bal kwam meestal niet eens in de buurt van de spits.

Pas tien minuten voor rust zorgde Iliass Bel Hassani met een scherpe voorzet voor de eerste dreiging. Gégé voorkwam met het hoofd dat Jaroslav Navratil kon koppen.

Op dat moment hadden de Portugezen al voor moeten staan. Walter González kon met dank aan Zequinha vrij uithalen. Hij schoot hard en onbeholpen over het doel van Bram Castro.

Meer daadkracht

Met Justin Hoogma in de defensie voor Ramon Zomer probeerde Heracles na rust met meer daadkracht en overtuiging op zoek te gaan naar een doelpunt.

Brandley Kuwas was, vlak voordat hij plaatsmaakte voor Daryl van Mieghem, het dichtst bij succes met een volley. Zijn inzet werd echter gekeerd door keeper Rafael Bracalli.

Heracles bleef zoeken naar de winnende treffer, maar de beloning bleef uit. Acties van Navratil (kopbal), Van Mieghem (voorzet weggehaald) en Thomas Bruns (naast en dom over) bleken slechts speldenprikjes. Arouca hield stand in eigen huis en beëindigde zo het kortstondige Europese avontuur van Heracles.