Excelsior heeft zich versterkt met Arghus Soares Bordignon. De Braziliaan wordt voor een seizoen gehuurd van Braga, aldus de club donderdag.

De 28-jarige verdediger, die als voetbalnaam Arghus draagt, speelde vorig jaar in de Europa League tegen FC Groningen. Hij moest voortijdig het veld uit, na een frontale botsing met Bryan Linssen.

Arghus bezit ook een Italiaans paspoort, waardoor Excelsior geen hoog salaris voor spelers van buiten de EU hoeft te betalen.

Trainer Mitchell van der Gaag, die zelf ook in Portugal speelde, is content met de nieuwe verdediger. "Arghus is een centrale verdediger, linksbenig, met een goede leeftijd en veel ervaring", stelt hij.

"Hij is een agressieve speler en sterk in de lucht, een echte verdediger dus. Met het Sloveense NK Maribor is hij vier keer landskampioen geworden en heeft hij Champions League gespeeld. Daarin heb ik hem zelf aan het werk gezien tegen Sporting Portugal."

Nieuwelingen

Eerder deze zomer haalde Excelsior al de nieuwelingen Jeffry Fortes (FC Dordrecht), Leeroy Owusu (Jong Ajax), Anouar Hadouir (Moghreb Tetouan), Fredy Ribeiro (Libolo), Ryan Koolwijk (AS Trencin) en Milan Massop (FC Eindhoven).

Daar staat het vertrek van Daan Bovenberg, Yoëll van Nieff, Rick Kruys, Daryl van Mieghem, Brandly Kuwas, Tom van Weert, Sander Fischer, Adil Auassar en Jeff Stans tegenover.

De Kralingers beginnen zaterdag in de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen FC Twente.