Trainer Zinedine Zidane zal Ronaldo niet dwingen tot een snelle rentree bij Real Madrid. De sterspeler raakte geblesseerd aan zijn linkerknie in de door Portugal gewonnen EK-finale begin juli.

"Momenteel is Ronaldo nog altijd geblesseerd", zei Zidane op de persconferentie na de 1-0 zege van Real Madrid op Bayern München.

De Portugees ontbreekt op het trainingskamp van Real Madrid in de VS, evenals Gareth Bale, Toni Kroos en Pepe, die rust krijgen na het EK. Ronaldo viert elders in de VS vakantie.

"Natuurlijk wil Ronaldo snel terug zijn, maar we we moeten geduld hebben. Hij moet ook kalm blijven. Hij zal snel terug zijn bij ons in Madrid."

Twijfelachtig

Zidane kon niet vertellen hoe lang Ronaldo nog geblesseerd is. Eerder werd al bekend dat de aanvaller sowieso de wedstrijd om de Europese Super Cup mist tegen Sevilla op 9 augustus.

Het meespelen van Ronaldo in het openingsduel van de Primera Division tegen Real Sociedad op 21 augustus is twijfelachtig.

Hoewel Zidane vier belangrijke spelers mist, is de oefenmeester tevreden over het trainingskamp. "Over het algemeen ben ik erg tevreden met het werk dat we verricht hebben. Het gaat een lang en zwaar seizoen worden, dus we zullen hard moeten blijven werken. Als team moeten we beter worden."