Giant-Alpecin heeft donderdag Michael Matthews gecontracteerd. De 25-jarige Australiër komt over van Orica-BikeExchange.

Giant noemt Matthews een "droomaanwinst". Met de komst van de Australiër zet de Duitse ploeg met Nederlandse roots naar eigen zeggen "een nieuwe stap voorwaarts in de continue jacht naar verbetering en groei".

Matthews tekent voor drie seizoenen. Hij reed in 2011 en 2012 bij Rabobank, waar grote successen uitbleven. Bij Orica ontpopte hij zich sindsdien tot een sprinter die gespecialiseerd is op heuvelachtig terrein.

"Ik ben heel blij met mijn overgang naar Giant-Alpecin. Ik heb altijd al veel bewondering gehad voor de manier waarop de ploeg de sport benadert, als een teamsport. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier het beste uit mezelf kan halen", aldus Matthews.

Dit jaar won Matthews een etappe in de Tour de France. Ook schreef hij de proloog en de tweede etappe van Parijs-Nice op zijn naam. In die rittenkoers, waar hij tot en met de vijfde rit de leiderstrui droeg, veroverde hij ook de groene trui.

WK

In voorgaande jaren pakte de Australiër al dagzeges in de Vuelta (drie) en Giro (twee). Vorig jaar werd hij achter Peter Sagan tweede bij het WK op de weg in Richmond.

Bij Giant wordt hij ploeggenoot van de Nederlanders Roy Curvers, Laurens ten Dam, Tom Dumoulin, Lars van der Haar, Koen de Kort, Sam Oomen, Ramon Sinkeldam, Tom Stamsnijder, Albert Timmer en Tom Veelers.

Met het aantrekken van Matthews lijkt Giant in te spelen op het mogelijke vertrek van John Degenkolb, die in verband wordt gebracht met de Trek-ploeg van Bauke Mollema.