Jeremy Menez is donderdagnacht geopereerd aan zijn oor, dat deels afscheurde bij een oefenduel van Girondins Bordeaux. Tegenstander Didier Ndong van Lorient ging per ongeluk op het hoofd van Ménez staan.

Menez werd maandag door Bordeaux overgenomen van AC Milan. De 29-jarige Fransman mocht woensdag in het oefenduel tegen Lorient in de tweede helft debuteren, maar moest al snel weer naar de kant gehaald worden.

Nadat Menez na een duel op de grond was beland, stapte Ndong per ongeluk op het hoofd van zijn tegenstander, waarbij zijn oor bekneld kwam en voor een deel afscheurde.

Menez werd naar een ziekenhuis in Rennes gebracht, waar 's nachts onder plaatselijke verdoving het oor weer aan elkaar genaaid werd. 

"De hersteltijd zal afhankelijk zijn van het genezingsproces", laat Bordeaux weten in een verklaring. "We wensen hem een spoeding herstel toe en hopen Jeremy snel weer op het veld te zien."

Ndong toonde in een bericht op de website van zijn club medeleven met zijn tegenstander. "Ik wil graag mijn excuses aanbieden aan Jeremy Menez en Bordeaux na het onopzettelijke incident tijdens de wedstrijd dat voor hem ongelukkige gevolgen had."

"Ik zal hem de komende dagen steunen en hoop hem erg snel weer op het veld te zien in de Ligue 1."

Menez speelde 24 interlands voor Frankrijk, maar werd door bondscoach Didier Deschamps niet geselecteerd voor het EK van deze zomer. De aanvaller kwam eerder uit voor AS Monaco, AS Roma en Paris Saint-Germain.

De Ligue 1 begint voor Bordeaux op 13 augustus met een thuiswedstrijd tegen St. Etienne.