Rens van Eijden is donderdagavond op tijd fit voor het uitduel van AZ met het Griekse PAS Giannina in de derde voorronde van de Europa League. De verdediger speelt in Athene met een masker voor zijn gebroken neus.

"Nu we weer een week verder zijn, kan hij weer vol de duels ingaan", stelde trainer John van den Brom. "Dat is dus geen probleem."

AZ verdedigt een voorsprong van 1-0. "Het feit dat we vorige week niets hebben weggegeven, was prima", refereerde Van den Brom aan de zege van vorige week in Alkmaar.

"Maar in de voorste lijn liep het nog niet goed in de keuzes die gemaakt werden. Natuurlijk, het is lastig om door zo’n hechte defensie heen te spelen, maar daar moeten wij wel toe in staat zijn. Zeker nu we wat meer ruimte gaan krijgen omdat Giannina meer op de aanval zal móeten spelen."

Dat het op het warmst van de dag 36 graden is in Athene mag volgens Van den Brom geen problemen opleveren voor zijn ploeg.

"Wij vinden het weer juist lekker hier. Net als in ons trainingskamp in Garderen. We moeten niet naar excuses gaan zoeken. En bovendien, we spelen in de avond. Dan is de zon al bijna onder."

Atromitos

PAS Giannina beschikt volgens de UEFA niet over een stadion dat aan alle normen voldoet. Het duel wordt daarom afgewerkt in het onderkomen van Atromitos. "En dat is voor de fans van Giannina een uur of vijf, zes rijden", weet Van den Brom.

"Dat is jammer voor ze. Zo’n club speelt een seizoen lang om Europees te kunnen spelen voor hun fans. Ik weet dus niet in wat voor atmosfeer we terecht komen. We zullen het zien. We laten ons verrassen. Maar goed, het liefst speel ik in een heksenketel. Dat is voor alle jongens een mooie ervaring."

Heracles Almelo

Heracles Almelo hoopt revanche te nemen voor het onnodige gelijkspel van vorige week in de heenwedstrijd tegen FC Arouca. De club verspeelde in Almelo een 1-0 voorsprong en speelde uiteindelijk met 1-1 gelijk. 

Trainer John Stegeman kan beschikken over een geheel fitte selectie. Ook Mike te Wierik en Wout Droste zijn inzetbaar. 

Zowel AZ als Heracles Almelo trapt donderdag om 19.00 uur af.