De rechtszaak over grootscheepse corruptie bij de FIFA gaat waarschijnlijk september of oktober volgend jaar van start. Dat vertelde woensdag een Amerikaanse rechter tijdens een hoorzitting in New York.

De Amerikaanse justitie heeft inmiddels 42 verdachten op het oog die zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan corruptie bij de FIFA. Sommige voormalige FIFA-topmannen hebben al schuld bekend.

Rechter Raymond Dearie van de rechtbank in Brooklyn sluit niet uit dat er nog meer verdachten bijkomen. "Maar het is nog te vroeg om daar nu iets over te zeggen", liet hij weten. "Het is een breed onderzoek dat nog niet is afgerond."

Vier oud-topmannen van de FIFA waren woensdag aanwezig bij de hoorzitting. Jose Maria Marin (Brazilië), Juan Angel Napout (Paraguay), Eduardo Li (Costa Rica) en Julio Rocha (Nicaragua) zaten naast Costas Takkas, Rafael Esquivel en Hector Trujillo, oud-bestuursleden van de voetbalbonden van de Kaaiman Eilanden, Venezuela en Guatemala.

Ook de verdachte Amerikaanse sportmarketeer Aaron Davidson zat in de zaal. In de corruptiezaak zou voor een bedrag van zo'n 180 miljoen euro aan steekpenningen zijn uitgedeeld.