De onderhandelingen over een mogelijke transfer van Rafael van der Vaart naar FC Midtjylland lijken in de beslissende fase beland. Voor het einde van de week hoopt de Deense club de 109-voudig international van Oranje te presenteren als nieuwe aanwinst.

Van der Vaart (33) verbleef sinds het weekend in Denemarken. Hij woonde een competitieduel van Midtjylland bij en sprak met mensen van de club.

Dinsdag keerde Van der Vaart volgens Ekstrabladet terug naar Sevilla. De middenvelder gaat met Betis in gesprek over de voorwaarden van zijn tot medio 2017 lopende contract. Van der Vaart is overbodig bij de Spaanse club, waar hij slechts één seizoen onder contract stond.

Van der Vaart zou de afgelopen dagen serieuze onderhandelingen hebben gevoerd in Herning, het plaatsje van nog geen 50.000 inwoners waar Midtjylland zijn thuiswedstrijden speelt.

Van der Vaarts vriendin Estavana Polman is als handbalster actief bij Esbjerg, dat zo’n 80 kilometer van Herning ligt. Van der Vaarts zoon Damian woont in Hamburg met zijn ex Sylvie Meis, zo’n drie uur rijden met de auto vanuit Midden-Denemarken.

Sponsoren

Volgens de Deense tabloid Ekstrabladet wordt Midtjylland de laatste dagen "overspoeld door sponsoren die enthousiast zijn door de mogelijke komst van Van der Vaart en bereid zijn om extra geld te betalen."

Van der Vaart zou een jaarsalaris van 3 miljoen Deense kroon hebben geëist, omgerekend 400.00 euro. De hoogste spelerssalarissen bij Midtjylland liggen op 1,5 miljoen kroon.

Volgens VI is Van der Vaart al mondeling akkoord met Midtjylland over een contract van twee jaar. De deal zou woensdag beklonken moeten worden.

Van der Vaart zou ook gesproken hebben met Jesper Gronkjaer. Zijn oud-ploeggenoot bij Ajax is tegenwoordig werkzaam bij de Deense tv als analyticus.

"Als je van club wilt veranderen, moet je veel dingen te overwegen. De club, de medespelers, de coach, de competitie”, zegt Gronkjaer. "We hebben gesproken over de Deense Super League en wat hij kan verwachten."

"Hij weet nu een hoop over het Deense voetbal. Van der Vaart wilde van me weten wat voor soort voetbal hier wordt gespeeld en of er ruimte is voor een technische speler als hij. Ik denk niet dat hij hier komt om af te bouwen als voormalig topspeler", aldus Gronkjaer

Na drie duels in de Deense competitie staat Midtjylland op de tweede plaats. De club speelt donderdag thuis in de derde voorronde van de Europa League tegen Videoton. In Hongarije wisten de Denen al met 0-1 te winnen.