Heracles Almelo heeft Vincent Vermeij overgenomen van De Graafschap. De 21-jarige spits is volgens voorzitter Jan Smit de duurste aankoop in de clubgeschiedenis.

Heracles weigert de hoogte van de transfersom openbaar te maken, maar volgens Tubantia ligt die boven de vijf ton.

Vermeij maakte vorig jaar in zijn eerste seizoen in de Eredivisie negen doelpunten. Eerder speelde hij in de Jupiler League met De Graafschap en Jong Ajax.

"Ik ben blij dat ik deze stap mag maken en dat ik me opnieuw moet laten zien in een nieuwe omgeving", zegt Vermeij op de website van zijn nieuwe club. 

"Heracles Almelo is een geweldige club. De eerste indrukken die ik krijg zijn erg goed. De sfeer is vergelijkbaar met die bij De Graafschap."

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma van Heracles: "We zijn erg blij met de komst van Vincent. Met hem denken we een talentvolle spits in huis te hebben gehaald. Hij moet de concurrentie aangaan met Paul Gladon."

Vermeij is niet speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen Arouca donderdag in de voorronde van de Europa League. Wel reist de spits mee naar Portugal om mee te kunnen trainen met zijn nieuwe teamgenoten. Heracles speelde thuis met 1-1 gelijk.

Heracles versterkte zich eerder deze zomer met Brandley Kuwas en Daryl van Mieghem van Excelsior en Robin Pröpper, eveneens van De Graafschap.