Ferrari gaat de zomerpauze in de Formule 1 gebruiken om goed na te denken over verbeteringen aan de wagen. De Italiaanse renstal staat slechts derde in de WK-stand voor constructeurs.

Na de Grand Prix van Duitsland moet Ferrari behalve Mercedes ook Red Bull Racing voor zich dulden in de WK-stand.

"Ik moet zeggen dat Red Bull zich flink verbeterd heeft", stelt teambaas Maurizio Arrivabene. "Maar dat betekent niet dat wij nu opgeven. We hebben in deze periode de tijd om na te denken en te reageren."

In 2014 won Ferrari voor het eerst in twee decennia een seizoen lang geen enkele race. Een jaar later herstelde het roemruchte team zich met drie zeges, maar in 2016 staan de Italianen halverwege het seizoen nog droog.

Het seizoen begon nog hoopgevend voor de rode bolides, toen ze in Australië mee konden doen om de zege. Maar sindsdien werd het gat met de top steeds groter. Op Hockenheim werden de Ferrari’s vijfde en zesde, op flinke afstand van Mercedes en Red Bull.

Pijnlijk

Het plotselinge vertrek van technisch direceur James Allison vorige maand zorgt voor onduidelijkheid over de nabije toekomst.

"We zijn nu gewoon niet snel genoeg", zegt Ferrari-coureur Kimi Raikkonen. "Iedereen heeft gezien waar we de laatste races zijn gefinisht, het mag duidelijk zijn dat het pijnlijk is voor ons."

"Maar zo staan de zaken er nu eenmaal voor. We moeten gewoon hard aan het werk om te verbeteren."

Arrivabene stelde eerder dat het toevoegen van neerwaartse druk om de aerodynamische grip te verbeteren het voornaamste probleem is van Ferrari. Sinds de Grand Prix van Spanje probeert de renstal dat te verbeteren, voorlopig zonder veel resultaat.

Nuttig

De vraag is dan ook of Ferrari zich blijft focussen op aanpassingen van de huidige auto, of dat het team zich concentreert op 2017, wanneer er door tal van regelwijzigingen een flink veranderde wagen zal verschijnen.

"Ik denk dat de laatste races erg zwaar waren voor het team, maar tegelijkertijd ook heel erg nuttig", zegt Sebastian Vettel.

"Het is niet eenvoudig om de wagen tussentijds te wijzigen, maar er ligt een plan voor de tweede seizoenshelft. Ik verwacht dat we dan sterker zullen zijn."

De Formule 1 wordt op 28 augustus hervat met de GP van België op het circuit van Spa-Francorchamps.