Het wordt voor Pep Guardiola lastiger om kampioen van Engeland te worden dan het in Spanje of Duitsland was. Dat zegt Liverpool-trainer Jürgen Klopp over de nieuwe trainer van Manchester City.

Bij FC Barcelona en Bayern München won Guardiola als trainer drie landstitels op rij. De oefenmeester won sinds 2008 21 prijzen.

"De Engelse competitie is erg interessant", zegt Klopp tegen persbureau Reuters. "Hier kampioen worden, is de grootste uitdaging die bestaat."

"Als je driemaal op rij kampioen van Spanje wordt en drie keer in de Bundesliga, dan denk je misschien: oké laat ik iets anders proberen. Als je dan een echte uitdaging wil, moet je naar Engeland."

Vierde

Manchester City versterkte zich deze zomer onder meer met Ikay Gündogan (Borussia Dortmund), Leroy Sané (Schalke 04) en Nolito (Celta de Vigo). Met die aanwinsten moet de ploeg het beter doen dan vorig seizoen, toen het op de vierde plek finishte.

"Het is niet makkelijk om in Duitsland boven Bayern München te eindigen", vindt voormalig Dortmund-trainer Klopp. "Zij verliezen bijna nooit, dus je moet vrijwel al je wedstrijden winnen en ook Bayern minimaal één keer verslaan."

"In Engeland is het een stuk moeilijker. Hier heb je veel meer clubs die vinden dat zij de nummer één moeten worden."

Guardiola (45) begint zijn periode in Engeland met een thuisduel tegen Sunderland op 13 augustus.