Edgardo Bauza is de nieuwe bondscoach van Argentinië. Bij zijn aanstelling vertelde Bauza dat hij Lionel Messi wil overtuigen om zich weer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg.

Bauza volgt Gerardo Martino op, die vorige maand opstapte omdat hij zich niet kon vinden in het beleid van de bond.

"Ik ben optimistisch over Messi. Ik hoop hem binnenkort te kunnen spreken en hoop dat dit zal helpen zodat hij doorgaat als international", zei Bauza op de persconferentie. 

"Ik wil hem uitleggen wat mijn tactische plannen zijn met het team. Het is niet nodig om Messi ergens van te overtuigen, mijn plan is vooral om met hem over voetbal te praten.''

Messi kondigde zijn afscheid als international aan na de teleurstellende nederlaag tegen Chili in de finale van de Copa América.

WK-kwalificatie

Bauza (58) won met de clubs LDU Quito (2008) en San Lorenzo (2014) de Copa Libertadores en haalde met het Braziliaanse Sao Paulo vorige maand de halve finales van het toernooi.

Hij moet de Argentijnen naar het WK in 2018 leiden en tekent een contract voor twee jaar.

''Bauza is onze nieuwe coach. Hij komt vrijdag zijn contract tekenen. We weten dat er veel problemen zijn binnen de bond, maar eerst moesten we een nieuwe coach hebben'', aldus interim-voorzitter Armando Perez.

Argentinië staat na zes duels derde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule voor het WK. 

Uruguay (thuis op 1 september) en Venezuela (uit op 6 september) zijn de eerstvolgende tegenstaders voor Argentinië op weg naar het WK in Rusland.