Peter Sagan rijdt de komende drie jaar voor Bora-Hansgrohe. Ook vier ploeggenoten van de Slowaak bij Tinkoff maken de overstap naar het Duitse team.

"Het is een grote eer om een van de populairste renners van het moment te mogen verwelkomen in ons team", zegt ploegmanager Ralph Denk van Bora in een persbericht.

Hansgrohe is vanaf begin 2017 de opvolger van Argon 18 als subsponsor van het Duitse team. De ploeg hoopt een licentie voor de World Tour te krijgen. 

Behalve Sagan maken ook zijn broer Juraj, de Slowaken Michael Kolar en Erik Baska en de Pool Maciej Bodnar de overstap van Tinkoff naar Bora-Hansgrohe.

De Tinkoff-ploeg houdt aan het einde van dit jaar op te bestaan. Eigenaar en miljardair Oleg Tinkov trekt zich terug als geldschieter.

Wereldkampioen Sagan (26) won vorige maand drie etappes en de groene trui in de Tour de France. De Slowaak was ook drie dagen drager van de gele trui. Het was het vijfde jaar op rij dat Sagan het groen naar Parijs bracht.

Astana

Ook Astana maakt gebruik van het stoppen van Tinkov. De Kazachse formatie heeft voor komend seizoen vier nieuwe renners gecontracteerd. Drie van de vier komen over van de Russische bankiersploeg: de Italiaan Oscar Gatto en de Denen Michael Valgren en Jesper Hansen.

Ook Moreno Moser, het neefje van de bekende Francesco, staat vanaf 1 januari onder contract bij de ploeg van Vinokourov. De Italiaan komt over van Cannondale.

"Met Gatto en Valgren hebben we twee goede rijders voor de klassiekers. Hansen is een jonge klimmer die Aru kan bijstaan in de grote rondes. Met Moser hebben we een renner die we willen inzetten in kleinere rondes zoals Parijs-Nice", zegt Vinokourov in een persbericht van de ploeg.

Kreuziger

Roman Kreuziger rijdt vanaf 2017 voor Orica-BikeExchange. De 30-jarige Tsjech tekent voor twee seizoen, zo maakt de ploeg maandag bekend.

Kreuziger was de afgelopen vier jaar in dienst van Tinkoff. Bij Orica wordt het zijn voornaamste taak om klassementsrenners bij te staan in de grote rondes.

"Hij heeft gewerkt met de grootste renners van de wereld en hij brengt een schat aan ervaring mee", aldus ploegleider Matt White.