Amin Younes moet woensdag verstek laten gaan wanneer Ajax het in de derde voorronde van de Champions League opneemt tegen PAOK Saloniki in Griekenland.

Younes kampt met een hardnekkige liesblessure. De Duitse linksbuiten viel vorige week nog in tijdens de thuiswedstrijd tegen PAOK (1-1).

Sindsdien kon Younes geen enkele keer met de groep meetrainen bij Ajax. Maandag werd besloten dat hij niet fit genoeg is om mee te kunnen reizen naar Griekenland.

Ajax-trainer Peter Bosz kan in Thessaloniki wel weer beschikken over Riechedly Bazoer. De middenvelder miste de heenwedstrijd tegen PAOK met bovenbeenklachten. Zaterdag hervatte hij de groepstraining.

Ook Nemanja Gudelj reist mee naar Griekenland. De middenvelder keert terug van een schorsing. Vaclav Cerny maakt geen deel uit van de 21-koppige selectie.

Sanchez

Ook aanwinst Davinson Sanchez zit bij de selectie, al zal hij nog niet in actie komen tegen PAOK. De verdediger is nog niet speelgerechtigd voor Ajax. De Colombiaan kan in Griekenland wel meetrainen met zijn nieuwe ploeggenoten.

Daarnaast zijn ook André Onana en Matthijs de Ligt toegevoegd aan de wedstrijdselectie, waarvan nog drie spelers zullen afvallen. 

De wedstrijd tussen PAOK en Ajax begint woensdag om 20.30 uur in het Toumba-stadion.