Tennis

Djokovic en Nishikori naar finale Masterstoernooi Toronto

Novak Djokovic heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het Masterstoernooi in Toronto. Daarin neemt de verliezend finalist van vorig jaar het op tegen Kei Nishikori.

Djokovic rekende af met de Fransman Gaël Monfils en staat daardoor in de finale van de Rogers Cup. De Servische aanvoerder van de wereldranglijst won met 6-3 en 6-2.

In de eerste set was Monfils zeker niet kansloos. De als tiende geplaatste Fransman kreeg vijf breakkansen, maar daarvan benutte hij er één. Djokovic kreeg er twee en verzilverde die ook, waarmee hij het verschil maakte.

De als eerste geplaatste Djokovic wist Monfils in de tweede set opnieuw twee keer te breken, waardoor hij voor de vijfde keer in de finale staat.

Vorig jaar verloor de 29-jarige Djokovic in de eindstrijd van Andy Murray. Hij won het toernooi, dat op hardcourt wordt gespeeld, in 2007, 2011 en 2012.

Nishikori

De als derde geplaatste Nishikori versloeg in de halve eindstrijd de als tweede gerangschikte Stan Wawrinka in twee sets. Het werd 7-6 (6) en 6-1.

In de eerste set overleefde de 26-jarige Japanner vier setpunten. Wawrinka was zo gefrustreerd over die gemiste kansen dat hij in de tweede set nog meer fouten ging maken. Hij oogde niet meer geïnspireerd en verloor kansloos.

Nishikori, de huidige nummer zes van de wereldranglijst, staat voor het eerst in de finale in Toronto.

Tip de redactie