Voetbal

'Van Praag ziet concurrent Villar afhaken in UEFA-verkiezing'

Angel Maria Villar heeft zich volgens de Spaanse krant Sport teruggetrokken uit de strijd om het voorzitterschap van de UEFA.

Villar stelde zich pas twee weken geleden kandidaat voor de functie. De huidige preses van de Spaanse voetbalbond is sinds oktober 2015 interim-voorzitter van de Europese voetbalbond, omdat Michel Platini geschorst is door de FIFA.

De 66-jarige Villar wil zich richten op een nieuwe termijn als voorzitter van de Spaanse bond en hoopt onder de nieuwe UEFA-preses vice-voorzitter te kunnen worden van de Europese bond, zo meldt Sport.

De Nederlander Michael van Praag en de Sloveen Aleksander Ceferin zijn de twee overgebleven kandidaten om UEFA-voorzitter te worden.

Ceferin lijkt de beste papieren te hebben om de verkiezing op 14 september te winnen. Dertien van de 55 UEFA-bonden schaarden zich al achter de Sloveen. Tien andere landen zouden ook op Ceferin willen stemmen.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft er bij de Noord-Europese landen op aangedrongen om op Ceferin te stemmen, zo meldde de Volkskrant eerder deze maand.

Tip de redactie