Wielrennen

Titelverdedigster Vos wil vooral genieten van wegrace in Rio

Titelverdedigster Marianne Vos beseft dat ze volgende week niet de topfavoriet is voor de olympische wegwedstrijd bij de Spelen in Rio de Janeiro.

De Nederlandse wielrenster veroverde acht jaar geleden in Peking al goud op de baan en kroonde zich vier jaar geleden tot olympisch kampioene op de weg in Londen.

Hoewel de 29-jarige Vos begrijpt dat die status verwachtingen schept, verwacht de drievoudig wereldkampioene dat ze niet de grote favoriet is na een zware periode met blessures en fysieke overbelasting.

Vos schuift Anna van der Breggen dan ook naar voren als de uitgesproken kopvrouw van de Nederlandse equipe in de wegrace van volgende week zondag in Rio. "Zeker op dat zware parcours. Anna heeft die rol afgedwongen. Voor mij maakt het niet zoveel uit."

In de Ronde van Thüringen merkte de Brabantse wel dat ze het juiste gevoel weer te pakken had. Vos boekte drie dagzeges in de Duitse rittenkoers. "Daar reden rensters die ook de laatste test voor de Spelen deden."

Toch wil Vos vooral ook gaan genieten van het olympische spektakel in Brazilië. "Omdat ik doe wat ik het liefste doe: leven als een topsporter, met een groep naar een grote wedstrijd toewerken."

Lees meer over:
Tip de redactie