PSV moet het zondag tijdens het duel met Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal stellen zonder de geblesseerde Héctor Moreno. 

De Mexicaanse verdediger had de afgelopen week hamstringklachten en blijkt niet fit genoeg om in de Amsterdam Arena aan de aftrap te kunnen verschijnen. 

"Voor Hector komt deze wedstrijd te vroeg. We gaan geen onnodige risico’s nemen aan het begin van het seizoen", zei PSV-trainer Phillip Cocu vrijdag in Zeist op de persconferentie in de aanloop naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal. 

Door de afwezigheid van Moreno vormen Nicolas Isimat-Mirin en Daniel Schwaab, die over is gekomen van VfB Stuttgart, waarschijnlijk het centrale duo achterin bij de landskampioen. Cocu wilde echter niet veel over de opstelling kwijt.

"Er zal in ieder geval een team staan dat wil winnen. Het is een mooi moment om vlak voor de start van de competitie te peilen hoe we ervoor staan."

De Jong: 'Het blijft altijd een lastige pot tegen Feyenoord'

De Jong verwacht dat PSV in Arena sterker is dan Feyenoord
De Jong verwacht dat PSV in Arena sterker is dan Feyenoord

Jones

Aan de kant van Feyenoord lijkt het erop dat doelman Brad Jones het duel in de Arena wel gaat halen. De Australiër, die de langdurig geblesseerde Kenneth Vermeer moet vervangen, had een spierblessure, maar trainde vrijdag weer volledig mee.

"Ik weet nog niet hoe hij op de training zal reageren. Het ziet er goed uit, maar ook wij nemen geen risico's", vertelde Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst.

In de oefenwedstrijd tegen Valencia, die Feyenoord zaterdag met 2-1 won, stond Pär Hansson bij afwezigheid van Jones onder de lat.

Naast Jones deed Jens Toornstra vrijdag weer volledig mee op de training, De middenvelder had ook lichte klachten, maar lijkt op tijd fit voor zondag. Sven van Beek ontbreekt wel door een voetblessure.

Titel

Ondanks dat Van Bronckhorst geen risico wil nemen met Jones en Toornstra benadrukte hij wel het belang van het duel met PSV. "Het is mooi als je zo vroeg in het seizoen al een prijs kunt winnen, daar zullen we vol voor gaan. Maar PSV heeft deze voorbereiding al laten zien over een sterke ploeg te beschikken."

Cocu is juist weer op zijn hoede voor Feyenoord. "Feyenoord is verder dan vorig seizoen. Ze hebben het team bij elkaar kunnen houden en met spits Nicolai Jörgensen een gerichte versterking gedaan. En ze nemen de ervaring van vorig jaar mee."

"Ik denk daarom dat Feyenoord dit jaar mee gaat strijden om de titel. Maar nu gaat het eerst om de Johan Cruijf Schaal."

De strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen PSV en Feyenoord wordt zondagavond live uitgezonden op NU.nl en SBS6. De voorbeschouwing begint om 17.30 uur. De aftrap is om 18.00 uur.