Motorcrosser Herlings stelt rentree uit

Motorcrosser Jeffrey Herlings stelt zijn rentree in het WK nog even uit. De Brabander, die herstelt van een sleutelbeenbreuk, start dit weekeinde ook niet bij de Grand Prix van België in Lommel. 

De 21-jarige Herlings ontbrak vorig weekend ook al bij de Grand Prix van Tsjechië.

De tweevoudig wereldkampioen brak een kleine drie weken geleden zijn sleutelbeen tijdens de Dutch Masters in Halle. Een operatie volgde vrijwel direct en de Elsendorper revalideert goed, maar hij waakt voor een te snelle terugkeer in het kampioenschap.

''Ik zou kunnen rijden, maar mijn sleutelbeen is nog kwetsbaar. Mocht ik er weer een tik op krijgen dan bestaat de kans dat ik er dit seizoen nog langer uit lig. Dat risico wil ik niet nemen'', aldus Herlings vrijdag tegen Omroep Brabant.

Royale voorsprong

Herlings won tot zijn val in Halle alle twaalf verreden Grands Prix van dit seizoen en geniet nog altijd een royale voorsprong van 127 punten op zijn naast concurrent Jeremy Seewer.

De afgelopen twee seizoenen liep Herlings de titel steeds mis door zware blessures. Vorig jaar klom hij na een gebroken sleutelbeen al snel weer op zijn motor, maar vervolgens brak hij zijn heup en was het seizoen voorbij.

Lees meer over:
Tip de redactie