NEW YORK - Boston Red Sox neemt het in de World Series op tegen St. Louis Cardinals. De honkballers van de Cardinals plaatsten zich donderdagavond via een overwinning (5-2) op Houston Astros voor de finale van de Amerikaanse honkbalcompetitie. De zege bracht de eindstand in de best-of-seven op 4-3 voor de Cardinals.

De Red Sox en de Cardinals speelden eerder tegen elkaar voor de titel. Dat gebeurde in 1946 en 1967, met beide keren de Cardinals als winnaar. Zaterdag is het eerste duel van de World Series, in Boston.

De beslissing donderdagavond viel eigenlijk in de zesde inning. Houston Astros had al vroeg in het duel een voorsprong genomen (0-2). De Cardinals kwamen in de derde inning terug tot 1-2 en beslisten het duel drie slagbeurten later. Forse tikken van Albert Pujols, later gekozen tot waardevolste speler van de National League, en Scott Rolen (homerun plus één) brachten de Cardinals op 4-2.

De Cardinals stonden voor het laatst in 1987 in de World Series, de Astros nog nooit. De ploeg uit Houston was er wel dichtbij. De formatie leidde in de finale van de National League met 3-2. De vierde overwinning bleek te veel gevraagd. De ploeg gokte donderdag op routinier Roger Clemens, die inderdaad vijf innings sterk gooide maar in de zesde vermoeid raakte en de controle over zijn worpen verloor. In die inning sloegen Pujols en Rolen toe.