Susila Cruijff reikt zondag in de Arena de Johan Cruijff Schaal uit aan PSV of Feyenoord. De KNVB maakte vrijdag bekend dat de dochter van de in maart overleden voetballegende als speciale gast aanwezig is.

"Het is een bijzondere editie van de Johan Cruijff Schaal, waar we zondag met z’n allen bij stilstaan. Dat Susila de prijs uitreikt die naar haar vader is vernoemd, maakt het nog specialer", zegt KNVB-directeur Bert van Oostveen.

De 44-jarige Susila Cruijff is als bestuurder betrokken bij de Johan Cruyff Foundation, die als doel heeft zoveel mogelijk jeugd in beweging te brengen. Ze vindt het mooi dat ze zondag de prijs mag mag uitreiken.

"Het Nederlandse voetbal heeft met enorm veel respect en waardering het leven van mijn vader herdacht. Zondag wordt een bijzondere dag, en ik hoop dat de Johan Cruijff Schaal symbool blijft staan voor wat mijn vader binnen en buiten de lijnen van het veld heeft betekend."

Gözübüyük

De wedstrijd tussen landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord begint zondag om 18.00 uur in de Arena en staat onder leiding van arbiter Serdar Gözübüyük.

Vorig jaar won PSV de Johan Cruijff Schaal dankzij een 3-0 zege op FC Groningen. Feyenoord veroverde de schaal voor het laatst in 1999.

De strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen PSV en Feyenoord wordt zondagavond live uitgezonden op NU.nl en SBS6. De voorbeschouwing begint om 17.30 uur. De aftrap is om 18.00 uur.

De Jong: 'Het blijft altijd een lastige pot tegen Feyenoord'

De Jong verwacht dat PSV in Arena sterker is dan Feyenoord
De Jong verwacht dat PSV in Arena sterker is dan Feyenoord