Voetbal

De Jong verwacht dat PSV in Arena sterker is dan Feyenoord

Luuk de Jong verwacht dat PSV zondag ten koste van Feyenoord de Johan Cruijff Schaal verovert.

"Het blijft altijd een lastige pot. Het is in de Arena dus niemand heeft het thuisvoordeel. Het kan dan ook alle kanten op maar ik verwacht toch dat wij als PSV sterker zijn dan Feyenoord", zei De Jong dinsdag na afloop van het verrassend verloren oefenduel met FC Eindhoven (1-0) voor de camera van NU.nl.

Zowel PSV als Feyenoord kende een goede voorbereiding in aanloop naar de wedstrijd in Amsterdam. Feyenoord won al zijn oefenduels, terwijl PSV alleen tegen FC Eindhoven tegen een domper aanliep.

"Feyenoord heeft ook een goede voorbereiding gedraaid. Ik heb de wedstrijden zelf niet gezien. De beelden gaan we nog bekijken en dan weten we precies hoe zij ervoor staan", liet De Jong weten.

De Jong: 'Het blijft altijd een lastige pot tegen Feyenoord'

Hendrix

Ook Jorrit Hendrix kijkt uit naar de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. "Ik verwacht een open duel tussen ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Het wordt denk ik een mooie pot."

De Jong is van mening dat PSV verder is dan vorig seizoen. "We zijn als team fysiek weer heel sterk. Er is ook nog niet heel veel veranderd in het team, al weet je niet wat er nog kan gebeuren."

"De automatismen lopen toch al snel. Dat zie je ook in andere wedstrijden in de voorbereiding. Als je dat snel in het team hebt zitten, kun je ook makkelijker wedstrijden domineren. Dat is wat we graag willen, eerst zondag tegen Feyenoord en daarna in de competitie."

De strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen PSV en Feyenoord wordt zondagavond live uitgezonden op NU.nl en SBS6. De voorbeschouwing begint om 17.30 uur. De aftrap is om 18.00 uur.

Tip de redactie