Voetbal

Bruns en Stegeman balen stevig van laat gelijkspel Heracles

Aanvoerder Thomas Bruns kon donderdagavond nauwelijks geloven dat Heracles Almelo bij haar Europese debuut in extremis de overwinning had verspeeld tegen FC Arouca in de derde voorronde van de Europa League.

"Dit is gewoon kut", aldus de teleurgestelde Bruns voor de camera van FOX Sports. "We hadden van tevoren afgesproken dat we op zoek moesten naar in ieder geval één doelpunt en het liefst meer, maar dat we ook zeker geen goal tegen moesten krijgen."

Heracles liet na de 1-0 van Paul Gladon vlak na rust na om verder afstand te nemen van de Portugese nummer zes van afgelopen seizoen en kreeg in de negentigste minuut de rekening gepresenteerd toen Gégé gelijkmaakte. Bruns was dan ook van mening dat de Almeloërs de remise in het Polman Stadion aan zichzelf te wijten hadden.

"We waren dominant, hadden vaak de bal en kregen veel kansen. We hadden er gewoon meer moeten maken. In de eerste helft kreeg Jaro (Navratil, red.) twee kansen en na rust hadden Paul, Brandley (Gladon en Kuwas, red.) en ik mogelijkheden."

Bruns heeft er desondanks alle vertrouwen in dat Heracles volgende week de return in Portugal wel kan winnen en zich zodoende kan plaatsen voor de laatste voorronde van het Europese bekertoernooi. "Ik denk dat wij fitter zijn en dat we betere kwaliteiten hebben. Als we niet doorgaan, ligt het aan onszelf."

Stegeman

Ook trainer John Stegeman baalde van de late 1-1. "Hier hebben we onszelf heel erg tekort mee gedaan. Zowel qua kansenverhouding als qua veldspel. Onze kansen waren nog allemaal heel groot ook, vaak één op één met de keeper. Die moeten zitten, zo simpel is het."

Verder was het eerste Europese optreden ooit van Heracles Stegeman heel goed bevallen. "We hebben weer laten zien dat we heel goed kunnen voetballen. Acht kansen creëren tegen een Europese tegenstander is heel goed. Maar ze moeten er dan wel in."

"We kunnen onze borst natmaken voor volgende week, dan moeten we in Portugal een aardig karweitje voor elkaar zien te boksen. Maar als we dan weer zo voetballen, heb ik er vertrouwen in."

Tip de redactie