AMSTERDAM - Real Madrid heeft in Glasgow de finale van de Champions League gewonnen. De Spaanse club won in het Hampden Park-stadion met 2-1 van Bayer Leverkusen.

Bayer Leverkusen, dat voor de eerste maal in de finale stond, begon de wedstrijd als underdog. De Spanjaarden, die alweer in hun twaalfde champions league-finale stonden, waren daarentegen op voorhand de torenhoge favorieten. Ze leken deze status waar te maken toen ze al na acht minuten op voorsprong kwamen, toen een rollertje van Raul het doel insukkelde.

Bayer was echter niet van plan bij de pakken neer te gaan zitten. En in de veertiende minuut bracht Lucio zijn ploeg langszij. Die gelijkmaker gaf Leverkusen energie en de Duitsers creeërden enkele reeële kansen.

Maar net toen zich een verrassing leek aan te dienen, bracht Zinedine Zidane Real op slag van rust met een wonderschone volley zijn team weer op voorsprong: 2-1.

Daarna leek Real het wel welletjes te vinden en werd in de tweede helft de bal veelvuldig rondgespeeld. Leverkusen bleef aandringen en kreeg zelfs in de vijfennegentigste minuut nog een kans, maar die werd niet verzilverd.

Zo eindigde het duel met een 2-1 overwinning voor Real Madrid.

Daardoor speelt Feyenoord op vrijdag 30 augustus in het Stade Louis II van Monaco tegen Real Madrid om de Europese Super Cup.

Rellen

In Madrid eindigde de feeststemming in rellen. Meer dan dertig agenten en relschoppers zijn gewond geraakt tijdens de ongeregeldheden in de Spaanse hoofdstad. De politie arresteerde zes relschoppers.

Ruim 300.000 Madrileense voetbalfans verzamelden zich in het centrum om overwinning op Bayer Leverkusen te vieren.

Spoedig bedierf een groep hooligans de feestvreugde door met flessen en stenen naar de politie te gooien. Ook vielen amokmakers verslaggevers en cameramensen aan. De politie, die met meer dan duizend man op de been was, greep in met wapenstok en traangas.