Manchester City heeft donderdag na strafschoppen Borussia Dortmund verslagen op de International Champions Cup in het Chinese Shenzhen. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1.

De misser van Mikel Merino, die als zestiende mocht aanleggen, leverde City de winst op (6-5). Hij was de derde speler die namens de Duitsers miste in de serie.

In de reguliere speeltijd zette Sergio Agüero Manchester City na 79 minuten op voorsprong. Dat leek genoeg voor de winst, tot Christian Pulisic diep in blessuretijd de Duitsers langszij bracht (1-1). Strafschoppen brachten vervolgens de beslissing.

Bij Manchester City ontbrak Ilkay Gündogan, de Duitse middenvelder die deze zomer overkwam van Dortmund. Hij is nog herstellende van een knieblessure. Borussia Dortmund won eerder op het oefentoernooi in China wel met 4-1 van Manchester United.

Premier League

Manchester City bereidt zich in China voor op het nieuwe Premier League-seizoen, dat op 13 augustus van start gaat. 

De Bundesliga begint pas twee weken later, mede omdat Duitsland zich heeft geplaatst voor het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De finale op de Spelen is op 20 augustus.