Sergio Perez wil het tijdens de rijdersbriefing in aanloop naar de Grand Prix van Duitsland hebben over de manier waarop Max Verstappen tijdens de race afgelopen weekend in Hongarije zijn positie verdedigde ten opzichte van Kimi Raikkonen.

Verstappen verdedigde in Boedapest de vijfde plaats en week daarbij tweemaal van zijn lijn af.

"Ik vond het iets te veel van het goede. Hij veranderde te veel van richting in de remzone. Daar moeten we duidelijkheid over scheppen", aldus Perez donderdag tegenover GPupdate.

"We zien soms coureurs te agressief verdedigen en als je in de remzone op het laatste moment van je lijn afwijkt, kan dat gevaarlijke situaties opleveren", vervolgde de Force India-coureur.

Wedstrijdleiding

De wedstrijdleiding in Hongarije besloot geen onderzoek in te stellen naar de verdedigende acties van Verstappen, maar daar begrijpt Perez dus weinig van.

"In dit soort situaties is de FIA wat inconsistent. Maar van je lijn afwijken tijdens het aanremmen is niet correct. Dit zal zeker besproken worden tijdens de rijdersbriefing. Het is belangrijk om dit op te helderen."

De Grand Prix van Duitsland wordt dit jaar verreden op het circuit van Hockenheim en gaat zondag om 14.00 uur van start. De eerste vrije training staat voor vrijdag vanaf 10.00 uur op het programma.