Voetbal

'Milik ondergaat donderdag medische keuring bij Napoli'

Arek Milik ondergaat donderdag een medische keuring bij Napoli. Ajax heeft de 22-jarige spits toestemming gegeven om naar Italië af te reizen.

De Amsterdammers ontvangen volgens Voetbal International een bedrag van 30 miljoen euro. Dat bedrag kan via bonussen nog oplopen.

De Telegraaf meldde dinsdag al dat Milik een persoonlijk akkoord had bereikt met Napoli over een vijfjarig contract bij de Serie A-club. De nummer twee van afgelopen seizoen zou volgens die krant 35 miljoen euro over hebben voor de international van Polen.

Ajax-trainer Peter Bosz sprak dinsdagavond na afloop van het heenduel met PAOK Saloniki (1-1) in de derde voorronde van de Champions League nog de hoop uit dat Milik er volgende week woensdag in de return in Griekenland nog gewoon bij zou zijn. De kans is echter dus groot dat de linkspoot zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld heeft.

Ajax nam Milik vorig jaar over van Bayer Leverkusen, nadat hij het seizoen ervoor al op huurbasis voor de Amsterdammers had gespeeld. Ajax betaalde toen ongeveer 2,8 miljoen euro voor de 31-voudig international.

Milik kwam voor Ajax in twee seizoenen tot 52 wedstrijden en 32 goals in de Eredivisie. Afgelopen seizoen werd hij clubtopscorer met 21 doelpunten.

Lees meer over:
Tip de redactie