Voetbal

Napoli-voorzitter beschuldigt vertrokken Higuain van verraad

Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis kan het maar moeilijk verkroppen dat sterspeler Gonzalo Higuain de club heeft verlaten en voor liefst 94 miljoen euro naar concurrent Juventus is vertrokken.

"Toen duidelijk werd dat Juventus de opstapclausule in het contract van Higuain wou gebruiken, hebben we meteen aan onze toekomst gedacht", begint De Laurentiis woensdag zijn verhaal in de Corriere dello Sport.

"We hadden begrepen dat we misschien een nieuwe aanvaller zouden moeten zoeken, maar we hadden echt niet gedacht dat hij zou vertrekken."

"Ik weet dat sommigen het overdreven vinden om over verraad te spreken, maar ik denk het tegendeel. In zijn beslissing is er duidelijk sprake van verraad en is er ook ondankbaarheid."

De Laurentiis zag de 28-jarige aanvaller een contract tot medio 2020 tekenen bij de kampioen van Italië. De Argentijn gaat naar verluidt zo'n 7,5 miljoen euro op jaarbasis verdienen bij Juventus.

"Ik weet dat ik ook rekening moet houden met de houding van Juventus, maar ik had verwacht dat Higuain zich anders zou gedragen", zegt De Laurentiis. "Ja, er was inderdaad een clausule in zijn contract. Maar er is geen respect getoond voor de gevoelens."

Higuain werd afgelopen seizoen topscorer van de Serie A met 36 doelpunten in 35 competitiewedstrijden.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie